Isnin, 17 November 2014

Pelapis Daie Muda Daerah Raub Siri 1 2014

Alhamdulillah program pelapis Daie Muda Daerah Raub siri 1 telah berjaya diadakan dengan jayanya pada 15-16 November 2014 di Sekolah Menengah Agama Batu Talam, Raub. Peserta yang terpilih  seramai 50 orang dari Sekolah Menengah Agama Batu Talam, Sekolah Menengah Agama Dong dan SMK Tersang.
Program yang dianjurkan oleh Pejabat Agama Islam Daerah Raub bersama PERMAI dan ICORE dan turut melibatkan komuniti setempat seperti pejabat penghulu mukim, jkk kampung-kampung dan masjid-masjid yang berhampiran.
Antara pengisian program ialah peserta dilatih untuk menjadi seorang Daie yang terlatih dengan mempelajari teknik bercakap, membina keyakinan diri, teknik SWAT untuk  mengenal pasti masalah  dan seterusnya aktiviti amali dakwah-Street Dakwah. 
Semoga program ini akan dapat dijayakan lagi di masa yang mendatang. Majlis Perasmian oleh YB Dato' Abd Aziz bin Mat Kiram, Adun Batu Talam, bersama al-Fadhil Qadhi Daerah Raub Ustaz Aris bin Jamin al-Hafiz dan Tuan Pengetua SMA Al-Falah Batu Talam

 Perasmi bersama urusetia, Fasilitator dan peserta

 Urusetia daripada Pejabat Agama Islam Raub dan Fasilitator dari Permai & Icore

Kumpulan Terbaik

Bertolak ke destinasi untuk aktiviti Street Dakwah Antara aktiviti amali Dakwah, walaupun dalam suasana hujan namun para peserta tetap bersemangat meneruskan aktiviti Street DakwahShare:

0 comments:

Catat Ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

Hubungi Kami

PERMAI
MR 20 A Batu 4 Jalan Maran Temerloh,
28000 Temerloh, Pahang Darul Makmur
Phone: 019-984 1106